„Доброволно формирование“ на община Сатовча спечели „Награда на публиката“ за 2018 г. в конкурса за „Доброволни пожарникари и спасители”. Конкурсът бе проведен в три категории –  “Награда на публиката 2018”, “Доброволно формирование на 2018” и “Личност на 2018”. Организацията на конкурса и осигурените награди бяха отново на  Националната Асоциация на Доброволците в Република България – НАДРБ.

За първата категория „Награда на публиката“, беше проведено онлайн гласуване на фейсбук страницата на НАДРБ, като за  категоричен победител бе обявено Доброволческото Формирование към община Сатовча с 845 гласа. Наградите получиха Димитър Неделчев – началник отдел “Гражданска защита” в община Сатовча и  Илко Парушев.

От началото на годината формированието в Сатовча е погасило самостоятелно 10 пожара. Отделно от това доброволците от Сатовча са помагали и в 9 броя произшествия на екипите на РСПБЗН – Гоце Делчев. По време на летния пожароопасен  те са  участвали много активно в потушаването на множество пожари. При необходимост смелите мъже се отзовават и действат активно при всички възникнали тежки ситуации на територията на община Сатовча. Председателят на НАДРБ Иван Видоловски награди Доброволно формирование към община Сатовча. След церемонията доброволците закупиха картини, нарисувани от деца, в подкрепа на деца на загинали пожарникари.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *