11201926_1003301573061235_1915935063488544554_n

Странни връзки лъсват в предизборната кампания на Георги Андонов. Някакво сдружение, наречено „Граждански комитет равни пред закона“ инициира среща в Гоце Делчев във връзка със сигнали на граждани за злоупотреби срещу един от кандидатите за кмет.  Кои са тези граждани обаче, никой не знае. По-интересното е следното:  твърди се, че зад тази инициатива стои Реформаторският блок, или поне такава е градската мълва, според някои, разпространена от самия Андонов. Оказва се обаче, че това май не е така и историята понамирисва. Според официалните регистри, това сдружение има седалище в София, на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, непосредствено до офиса на софийска фирма, занимаваща се с реклама, която отдавна има позиции в Гоце Делчев, благодарение на Георги Андонов. Тази фирма направи скъпата рекламна кампания на Андонов в предишния му опит да стане кмет. Странно как същата фирма е решила да се занимава и със строителство. Чрез нея тогава, Андонов се опита да спре проекта за ремонт на училищната база в Гоце Делчев на стойност 5.6 милиона лева. Планът му не успя, също както не успя и необоснованото обжалване пред КЗК за спечелените от община Гоце Делчев 8 милиона лева за ремонт на 26 улици и Градския парк. Въпросната фирма е участвала и в двете процедури и точно заради нея изпълнението на проектите беше забавено. Това се случи преди 4 години, а днес сценарият се повтаря.

Самият председател на този граждански комитет е същия Светослав Николов, който беше в основата на предизборната кампания на Георги Андонов през 2011 година. Запознати твърдят, че той е в близки отношения не само с него, но и с тъщата му – Камелия Григорова. За нейната богата биография като бизнес дама и за топлите й връзки с определени данъчни служители, медиите писаха неведнъж. Другите учредители в сдружението също са интересни лица – ДиДжей със странни наклонности и дама, известна с изпълнението на платени поръчки.

Скъпата предизборна кампания на Георги Андонов, като за американски сенатор, от която се възмущават хората в Гоце Делчев, няма как да не направи впечатление и да не породи коментари. Най-вероятно пак има замесени фирми, на които са обещани комисионни за изпълнение на проекти. Отново е пусната в действие процедурата за опит за проваляне на проекти на община Гоце Делчев, както беше и преди 4 години, но едва ли този път избирателите ще се вържат на манипулацията.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *