Софийски университет „Св. Климент Охридски“, с подкрепата на ПМГ „Яне Сандански“ гр. Гоце Делчев, представят Акадeмия за гражданско образование пред млади гимназисти в града ни. В рамките на Академията студенти подготвят пред ученици в гимназиален етап уроци на теми, свързани с държавата и правото – основните човешки права и свободи, свободата на словото, престъпленията, наказанията и много други. Събитията на Академията са под формата на дискусия, като всеки млад човек, който има интерес в областта на хуманитарните науки, по-специално  в сферата на правото, може да се включи.

На 25 ноември в  Природо-математическата гимназия се проведе първото събитие на Академията, като дискутираните теми бяха свързани с държавата, разделението на властите и изборите. Учениците взеха активно участие в предоставените им казуси и  разискваха допълнителни въпроси със студентите от Юридическия факултет.

Следващите дискусии на Академията ще се проведат на 2 и 16 декември, отново в ПМГ „Яне Сандански“,  като на тях учениците ще имат възможността да обсъждат  темите: свобода на изразяване, човешките права, дискриминацията, престъпленията и нарушенията в правото. Всички участници в Академията ще получат сертификат от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

За повече информация, посетете сайта на проекта: https://www.ago-academy.org/

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *