Лидерът на БСП в Гоце Делчев, заместник кмет на общината и служебен областен управител Валери Сарандев е новият председател на областен председател на социалистите в Благоевград. Той бе избран с мнозинство на проведен снощи Областен съвет на партийната организация.

Валери Сарандев, досега бе и заместник – областен председател на БСП.  

Според партийния устав избраният за народен представител досегашен областен лидер Николай Бошкилов няма право да съвместява  партийните и парламентарни функции и след снощния областен съвет, мястото му зае Валери Сарандев.

За председателския пост в Областния съвет на БСП бяха предложени още лидерът на социалистите в Банско Костадин Дурчов и новоизбраният общински председател в Благоевград – Любен Милев, но и двамата си направиха отвод в полза на Сарандев. 

Социалистите избираха своя председател в областта с пълно съгласие.

Сарандев предложи за свои заместници Любен Милев и кмета на Кресна  – Николай Георгиев, който запази длъжността си като заместник председател. За организационен секретар бе избрана лидерката на социалистите в Петрич Йорданка Атанасова.  В 7-членното Изпълнително бюро са оше Костадин Дурчов, Емил Колевичин от Разлог и Снежана Атанасова от Сандански.

На областната конференция на социалистите присъстваха кметът на община Гоце Делчев и заместник-председател на БСП Владимир Москов, както и тримата народни представители на партията от Благоевградски избирателен район – Тома Томов, Богдан Боцев и Николай Бошкилов.

Новоизбраният председател на Областния съвет на БСП в Благоевград Валери Сарандев има дългогодишен партиен опит. Той е общински председател на БСП в Гоце Делчев, а от 2 години е заместник – председател на Областния съвет на партията в Благоевград, член е на Националния съвет на БСП. Възпитаник е на Школата на Министерство на вътрешните работи – Симеоново. Освен това е магистър по „Финанси и кредит“ от ВИИ „Карл Маркс“ гр.София /днес УНСС/ и магистър по „Право“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“ гр.Благоевград. Член е на Управителния съвет на Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ от 2008 г. до момента. От 2001 г. е председател на Управителния съвет на Ловно-рибарско сдружение „Сокол“, гр.Гоце Делчев. На 26 май тази година той бе единодушно преизбран за нов 4-годишен мандат от наброяващите около 2000 членове на ЛРС „Сокол“ Гоце Делчев.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *