Специална награда от 1000 лева връчи кметът Владимир Москов на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци за блестящото му представяне на най-стария фолклорен фестивал в Европа „Златна брадва“ в полския град Закопане. Той поздрави самодейците и техните ръководители, благодари им за това, че прославят Гоце Делчев и фолклора на  България и отново се ангажира  с категоричната подкрепа на общината за ансамбъла, която винаги е била оказвана и до сега.

На авторитетната международна проява, която продължи осем дни, в конкуренция с 15 международни самодейни състава и 4 полски, Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци получи всички възможни първи награди в категориите за хорово изпълнение, солово изпълнение, инструменталист, изпълнение на полска народна песен и голямата награда за цялостно представяне „Златна брадва“. Това никога не се е случвало в близо 50 годишната история на фестивала, призна международното жури. С индивидуални награди от Закопане се прибраха солистката Амиде Даракчи, гайдарят Петър Карамфилов. И наградата МИС ЗАКОПАНЕ също дойде в Гоце Делчев, като носителката й Снежана Самандова не само е била най-красива сред участничките във фестивала, но и най-красиво е изпълнила полски народен танц.  

Още по време на фестивала Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци получи покана за следващо участие – на международен фестивал в Испания, съобщи ръководителят Тодор Цветков.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *