Военнослужещи от Специалните сили на България и Гърция провеждат съвместна подготовка  от вчера до 1 ноември 2019 г. в района на граничното село Ексохи, Република Гърция. В нея участват 32 военнослужещи от   68-а бригада „Специални сили“. Ръководител на формированието е подполковник Тодор Даков, командир на 3-и батальон Специални сили.

По време на съвместната подготовка военнослужещите отработват процедурите по планиране на специалните операции, изпълняват  инфилтриране по различни способи и парашутни скокове, провеждат  специално разузнаване и директни акции за освобождаване на заложници.

Утре заключителният етап на съвместната българо-гръцка подготовка на Специалните сили ще бъде наблюдаван от  началника на отбраната генерал Андрей Боцев и началника на Генералния щаб на Националната отбрана на Република Гърция генерал Христос Христодулу.

Министрите на отбраната на България и Гърция Красимир Каракачанов и Панос Каменос преди две години присъстваха на ГКПП “Илинден – Ексохи” на друго такова събитие. Те наблюдаваха демонстрация на способности на силите за Специални операции на двете държави. (на снимката)

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *