На специална церемония в „Арена Неврокоп” в град Гоце Делчев, бяха наградени най-изявените спортисти и отбори в категории: „Спортист на годината“, „Спортист на годината – младежи, юноши и девойки до 18 години“, „Отбор на годината“ и „Състезание на годината“.

Победителите в категориите бяха определени на нов принцип – с три оценки. Първата – от събраните гласове в анкетите на страницата на община Гоце Делчев. Втората – оценка на специална комисия, включваща представители на спортните клубове, медиите и Постоянната комисия по спорт в Общински съвет Гоце Делчев. Третата оценка са постигнатите успехи през годината, които се оценяваха по предварително определени от спортните клубове правила.

„Спортист на годината 2022“ е Костадин Кърджалийски с 216 точки, втори – Крум Томчев със 182 точки. На трето място се нарежда Асан Имамов със 146 точки. Георги Хаджиев е с най много точки – 142 в категорията „Спортист на годината 2022” до 18 години. След него се нареждат Георги Парасков – 122 точки и Васил Георгиев със 106 точки. Състезание на годината е Международното състезание по кикбокс „Про файт 20 ”, а отбор на годината е Баскетболен клуб „Пирин 21”.

Наградите бяха връчени от кмета на общината Владимир Москов, народния представител Богдан Боцев, председателя на ПК по младежта, спорта и туризма в ОбС Димитър Бояджиев и Костадин Харисков – специалист по младежки дейности и спорт в община Гоце Делчев.

снимки: Гери Войнова

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *