При изключителен интерес и активност от страна на участниците, преминават срещите от обиколката на Областен информационен център – Благоевград  в областта, на тема „Една посока – много възможности за младите хора“. През изминалата седмица, експертите гостуваха на ученици от Хаджидимово, Гоце Делчев, Сатовча, с. Долно Дряново, общ. Гърмен, Белица, Якоруда, Разлог и с. Добринище, общ. Банско.

В интерактивна форма, на младежите бяха представени възможностите, които им предоставят ЕСИФ, както за подобряване на средата в която живеят, така и за тяхната професионална квалификация и личностна реализация. Показани бяха нагледни примери на добри практики и постигнати резултати от използването на европейските средства в област Благоевград и в тяхното населено място.

 

Срещата в III-то ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев дори беше излъчвана на живо в уебинар, в който  всички желаещи от други училища имаха възможност да се включат през интернет. Иновативната форма на комуникация беше представена и пред ръководството на Регионалното управление на образованието – Благоевград.

Всички участници бяха поканени да се включат активно във Фотоконкурс „Европа в моя регион 2017“, организиран от екипа на Областен информационен център – Благоевград като част от националната инициатива на мрежата от областни информационни центрове “Заедно за Европа“. Тя се провежда едновременно в цялата страна и е посветена на отбелязването на три значими годишнини – 60 години от създаването на Европейската икономическа общност (ЕИО) и Европейския социален фонд (ЕСФ), 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години от създаване на мрежата от ОИЦ в България.

Информационната обиколка ще продължи и през следващата седмица, когато експертите ще бъдат – в Петрич и Сандански  – на 20.03 (понеделник) и в Кресна и с. Микрево, община Струмяни на 21.03 (вторник).

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *