На официална церемония бяха обявени победителите в ученическия конкурс „Героите не се забравят – XI Македонска дивизия и 115 години от подвига на Радон Тодев и неговата чета“, организиран от фондация „Българска памет“, Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград, Община Благоевград, РУО – Благоевград и Община Банско.

На ПЪРВО място във възрастова група V – VII клас за литературно произведение бе класирана Станимира Василева от V клас. В същата възрастова група, но за рисунка, на ПЪРВО място бе класиран Иван Занев от VII клас. И двамата са ученици от Трето ОУ „Братя Миладинови“ в гр. Гоце Делчев.

 

 

Фондация „Българска памет“ награди и дванадесетокласничката Фикрие Мола от ПМГ „Яне Сандански“ – гр. Гоце Делчев, отличена с първо място в конкурса за есе,  а преподавателят й по история и цивилизация Боряна Вълчева, получи грамота за менторство. 


Официалната церемония по награждаване на учениците, участници в конкурса, се състоя в зала „22-ри септември“ в град Благоевград.

 Специални гости на тържеството в зала „22 септември“ в Благоевград бяха  Живко Костуров, ноординатор „Проекти“ във фондация „Българска памет“, Иван Стоянов зам.-областен управител на Благоевградска област и д-р Теменужка Любенова – председател на ОбСНВ.

Участниците в конкурса бяха разделени на 3 възрастови групи и се състезаваха в 3 категории – литературно произведение, рисунка и мултимедийна презентация. Живко Костуров от Фондация „Българска памет“ връчи грамоти и мотивиращи парични награди от името на д-р Милен Врабевски на отличилите се в конкурса ученици. Като специална изненада, екипът на Фондацията подари на всички участници и гости на събитието уникалното образователно издание „Моята България“, чиято премиера на Софийския международен панаир на книгата бе само преди дни.

Учениците се насладиха на впечатляващ етюд със заглавие „Радон Тодев“, младежката фолклорна група „Бански старчета“ потопи гостите в магията на български народни песни. След събитието, Фондация „Българска памет“ осигури коктейл за всички гости. Преподавателите на отличените ученици от Трето ОУ – Лилия Ламбова и Александър Халачев също получиха грамоти и подарък от ФБП.

 

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *