Старейшините на Гоце Делчев настояват пред премиера и МВР за бързо решение, засягащо 70 хиляди жители на района. Въпреки многократните сигнали за всекидневното напрежение и недоволството на хората, които чакат, паспортната служба работи с намален персонал. Съкращенията в МВР не бива да са сметка на обслужването на гражданите, категорични са всички живеещи в Гоце Делчев и в съседните три общини.

Ето и текста на декларацията:

PASPORRT

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я

 

от Общински съвет – Гоце Делчев

 

През последните месеци в Общински съвет – Гоце Делчев постъпиха множество жалби от граждани, във връзка с организацията на работа в Паспортна служба към Районно управление «Полиция» Гоце Делчев.

В момента, служители на половин щат обслужват над 70 000 жители на четири общини в региона – Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Заради намаления персонал, обслужването на гражданите е бавно, чака се на огромни опашки, а това създава големи затруднения както на служителите в службата, така и на всички граждани от общината и региона, които трябва да извадят или подновят личните си документи.

За този наболял проблем, общинското ръководство в Гоце Делчев нееднократно е информирало институциите имащи отношение, но решение все още не е намерено.

Като орган на местната власт, избран от народа, за да защитава неговите интереси, Общински съвет – Гоце Делчев настоява, този проблем да бъде решен възможно най-бързо в полза на гражданите.

Местната власт в община Гоце Делчев заявява своята категорична готовност да окаже всякакво съдействие за разрешаване на създалата се ситуация в Паспортна служба, която е причина за ненужно напрежение и затруднения, които изнервят гражданите. Община Гоце Делчев има готовност да се ангажира дори с разкриването на допълнителен щат, който да облекчи опашките и да улесни обслужването.

Общински съвет – Гоце Делчев се обръща с апел за вземането на адекватни мерки, които да доведат до бързото и трайно разрешаване на проблема, като същевременно заявява, че ще подкрепи всички необходими мерки в тази посока.

 

By hronika

2 thoughts on “Старейшините на Гоце Делчев настояват пред премиера за бързо решение, засягащо 70 хиляди жители на района”
  1. Но и служителите трябва да бъдат по-мотивирани, по-работоспособни и по-учтиви към гражданите, защото в края на краищата гражданите плащат за заплатите на държавните служители. И като цяло трябва да се провежда обучение за customer service, както му викат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *