Старейшините на Гоце Делчев ще обсъждат предложения за имена на улици в село Попови ливади

От утре започва подготовка на юлското заседание на Общински съвет – Гоце Делчев. До края на тази седмица ще се проведат заседания на членовете на постоянните комисии към местния законодателен орган.

Даване на съгласие за осигуряване на съфинансиране на общински проект, одобрен за финансиране от Национален Доверителен Екофонд. Включване на Основно училище „Св.Паисий Хилендарски“ – село Баничан в актуализирания списък на средищните училища през 2016/2017 учебна година. Продажба на недвижими имоти, частна общинска собственост, находящи се в град Гоце Делчев. Това са част от темите, които ще обсъждат съветниците.

DSCN71531-1024x570

В постоянната комисия по образование, култура, вероизповедания и именувания са постъпили предложения за имена на улици в най-новото населено място в Благоевградска област – село Попови ливади. По предложения на гражданите в комисията са внесени имена на местности и върхове в южен Пирин като: Моторог, Свещник, Крива река, Лагера, Пирин, а за улиците край наскоро възстановената Влашка черква – Митрополит Натанаил, Митрополит Борис, както и имена на македонски войводи – Гоце Делчев, Даме Груев, също и имена на цветя Омайниче, Иглика и прочие.

popovi livadi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *