Тази година участвах в национална SUPER лятна академия на организацията „Аз мога-тук и сега“, която се проведе от 29 август до 5септември в град Девин.
„Аз мога – тук и сега” организира състезания, академии и походи, свързани с обучение по ИТ технологии. Престоят ни там беше много ангажиращ, а участието е възможно за всеки ученик, който кандидатства с мотивационно писмо и бъде одобрен от организаторите.
Тази година „Аз мога-тук и сега“ избра Природоматематическа гимназия „Яне Сандански“ – гр. Гоце Делчев да бъде домакин на събитието „Поход на вдъхновителите“, на което присъстваха ученици от целия регион. С лектори от столицата, успели ИТ специалисти слушахме и обсъждахме теми като „Дизайн за недизайнери“, „Програмиране“, „Софтуер“ и други. Идеята на похода е да се привлече вниманието на ученици към ИТ технологиите и да ги мотивира да се развиват в тази насока.
В този поход аз представих моите впечатления, емоции и опит, които придобих наSTEFKASTEFKA 1 академията. Бях единственият участник от общината. Престои през месец април състезание, отново в Девин, на което ще присъстват ученици от цяла България.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *