Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.

Прокуратурата в Благоевград подведе под наказателна отговорност двама съучастници в кървавото престъпление, при което беше убит 39 годишния Васил Василев – Мешанлията. Наблюдаващият прокурор Ирина Аспаруха утре ще обяви официално факти от извъшеното убийство в гр. Гоце Делчев.

В ареста са столичанинът Николай В. и гоцеделчевката Виктория. Именно 21-годишната, която е с наркотична зависимост, е извикала на среща Мешанлията на улица „Борис Дрангов“, където Николай го заклал с нож. Той също е бил дрогиран преди трагичния инцидент в град Гоце Делчев. В съда е внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо двамата.

Ето и подробности:

39-годишният Васил Василев – Мешанлията, който бе убит с нож на улица в Гоце Делчев в сряда около 2 ч. и единият от убийците му, са с богати криминални досиета. За жестокото престъпление са арестувани 21-годишната Виктория А. от Г. Делчев и приятелят й 37-годишният Николай С. от Божурище, Софийско.

Преди време Виктория била приятелка на Васил, но се разделили, а той продължавал да й досажда като й пишел съобщения. Тя се оплакала на сегашния си приятел и двамата решили да се разправят. Момичето си уговорило среща с Васил през нощна на улицата, а когато Васил пристигнал с тротинетката си, двамата го нападнали. Николай го намушкал с нож в сънната артерия. После убийците се прибрали в дома на бабата на момичето в Гоце Делчев и скрили ножа. В 4 часа сутринта се качили на първия автобус от Гоце Делчев за София. През това време благоевградските полицаи уведомили столичните си колеги, рейсът бил спрян в столицата и от него свалени извършителите на тежкото престъпление, обясни прокурор Аспарухова. Виктория живеела с Николай в Божурище, но пристигнали в Гоце Делчев 2-3 дни преди да извършат престъплението.

Убитият Васил, който е употребявал наркотици, е регистриран за кражби, грабежи, наркотици, кражби на коли. Има 15 присъди, 14 от които са от Районен съд – Гоце Делчев и една от Окръжния съд в Благоевград. Има 11 ефективни присъди, за последно е лежал в затвора в Бобов дол през 2019 г., обясни директорът на ОДМВР Георги Кандев.

Убиецът Николай С. също е регистриран за кражби, грабежи, наркотици, нанасяне на средна телесна повреда. Има 8 полицейски регистрации в Несебър, Трявна, Приморско, няколко РУ в София. Има 6 присъди и през 2007 г. е лежал в затвора в Бургас. 

Виктория е позната на криминалистите като лице, което употребява наркотици, задържана е само веднъж в полицията преди 3 г.

„Взети са кръвни проби на двамата обвиняеми за изследване за наличие на алкохол и наркотици. Има данни, че в момента на извършване на престъплението са били употребили наркотици“, каза прокурор Аспарухова.

Днес Окръжният съд в Благоевград ще гледа искането на прокуратурата за постоянна мярка „задържане под стража“.

Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *