Мустафа Емин от село Рибново, съветник на министъра на отбраната Тодор Тагарев, вдигнал скандал и поискал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала в „Пирогов“, за да вкарат неговото, става ясно от коментар на страницата на здравното заведение. Мустафа Емин е член на Националния съвет на „Да, България!“, а за случката разказва медицинска сестра, която е била на смяна:

„Нощес в „Пирогов“ дойде Емин Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от детска шокова зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с една малка раничка, заплаши с министъра на здравеопазването, като не се съобрази, че той е работил в „Пирогов“ и можем да проверим. Накрая, след всичко отново вдигна скандал и в НХА същите заплахи с министъра, за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата. Попитах „господаря“ от Рибново, така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас народа и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема. Та това е!“, пише дългогодишната медицинска сестра Неда Диманова.

МУСТАФА ЕМИН

Министерство на отбраната проверява случая, а от „Да, България“ заявиха, че не толерират каквито и да било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции.

Oще днес на страницата на Мустафа Емин във ФБ последва ответен удар от Йоана Терзиева с публикация срещу медицинската сестра, огласила случая със заглавие „Звънарката от Невски, която вярва в не-медицински методи на лечение, докато получава заплата за медицинска сестра в Пирогов, и която се радва на медийно внимание, очевидно отдавна, написала пост на официалната страница на Пирогов (!?!), в която мята клевети.“

Надълго и нашироко с Тагове към съветник Емин И министър Тагарев се обяснява:

За Мустафа да ви кажа, че освен, че го познавам, всъщност аз познавам МНОГО политици и политически ангажирани хора, но Мусатафа е от един изчезващ процент честни, свестни и компетентни хора, който бе избран за съветник на достоен министър Тодор Тагарев Наред с това той е член на Националния съвет на Да България и не напоследно място, един от единици българи – пoмаци, който дръзва да критикува ДПС на мюсулмански форуми, които привличат стотици мюсулмански лидери.Та, кажете ми, случайно ли е, звънарката мед. сестра, привлякла вниманието на Пеевската медия отдавна, да метне кофа с л@йна върху Мустафа? Няма да ви питам дали е в реда на нещата медсестрите да имат достъп до официалната страница на българска болница, и всяка мед сестра ли го прави, нито ще ви питам дали за първи път се случва политик да заведе детето си в спешна помощ и да е уплашен и изнервен за детето си, нито пък феномен ли е изобщо родител да се вбеси на пероснал в български спешен кабинет (ако въобще това е историята). А често ли се случва след оплакване на звънарка, пардон, мед. сестра във фейсбук, всички медии да започнат да препостват писанията без проверка на фактите, използвайки името на министър, който няма нищо общо със случая всъщност…. Дааа, драги, ще кажете, че напоследък често се случва. Защото често имаме избори и все по – често статуквото от калинки, звънарки, анти джендъри и сие се страхува и изнервя….

Съпругата на Мустафа Емин от известно време поддържа кулинарна страничка „От кухнята на Айше“ във ФБ с много последователи. През май миналата година амбициозният млад политик се похвали с дипломирането на жена си в Софийския университет.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *