Районният съд в Гоце Делчев отмеgavel on stack of documents on white backgroundни глоба от 2000 лв., наложена на жител на село Рибново, който подал сигнал на тел. 112, че на 2 май 2015 г., в двора на училището се играе комар, а местният полицай, охранява комарджиите. Сигналът бил прехвърлен от ТЕЛ. 112 на дежурния полицай в РУП – Гоце Делчев, който позвънил в селския участък в Гърмен, за да изпрати колегата си да провери на място сигнала в село Рибново. Той го уверил, че колегата му, отговарящ за реда в Рибново, не е в селото, а е при него.
За подаден фалшив сигнал на тел. 112 жителят бил глобен да плати 2000 лева, с мотив, че звъни на ЕЕН-112 не по предназначение, като предава неверни заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ.
Недоволен от наложеното наказание рибновалията подал жалба в съда и в процеса на съдебно дирене се оказало, че полицаите изобщо не са направили проверка по случая и не са си направили труда да отидат от участъка в Гърмен до село Рибново, а са издали акт за подаване на фалшив сигнал на човека от Рибново, който позвънил на ТЕЛ.112.
Съдът след като извършил проверка на атакувания административен акт и обсъдил събраните по делото доказателства, счита, че в хода на административно наказателното производство е допуснато съществено процесуално нарушение – което е пречка за издаване на законосъобразно наказателно постановление.
Решението на съда подлежи на обжалване пред Благоевградски АС в 14 -дневен срок от деня на получаване на съобщението от страните по делото.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *