Цели 6 години се проточи делото за смъртта на 11 –годишно дете, което почина от токов удар в двора на училището в село Копривлен. Окръжен съд-Благоевград излезе с решение, според което оправдава и обявява за невинни двамата служители на ЧЕЗ, обвинени за смъртта на момчето.


Наказателното дело от 2015 г. влезе в съда 2 години по-късно, а прокуратурата повдигна обвинение на електротехниците към ЧЕЗ С.Д.П. и М.А.В. за причиняване на смърт, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност – чл.123, ал.1, пр.2 от НК.
11-годишният Ангел К. почина на 19 май 2013 година от токов удар в опит да прескочи металната ограда на двора на училище „Никола Вапцаров“ в село Копривлен. В оградата бил опрял скъсан кабел, по който протичало електричество.
Председателстващият съдебния състав – съдия Петър Пандев, е подписал присъдата с особено мнение. Присъдата не е окончателна. Тя може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *