Съдът оправда Илко Семерджиев. Той бе обвинен, че е заплашвал по телефона с уволнение директора на Изпълнителната агенция по лекарствата доц. Асена Стоименова, тъй като тя не е била съгласна да назначи за свой заместник „посочен от него човек. 

Пред медиите Илко Семерджиев каза, че е очаквал оправдателната присъда. По думите му това е било „нелепо обвинение“ и „днес катастрофираха както г-жа Стоименова, така и прокуратурата“.

Семерджиев обясни, че според него казусът е бил изпреварваща атака, за да може Стоименова да съхрани едноличното си управление и контрол върху целия фармацевтичен сектор.

„Тя очевидно не желаеше да има заместник, както се изисква по правилника за устройството и дейността на ИАЛ, за да може самоволно да се разпорежда с целия сектор и резултатите от това бяха кошмарни. През мандата на нейното управление разходите за лекарства се увеличиха с над един милиард лева – говорим за периода от 2014 – 2017 г.“, каза Семерджиев.

„Пореден провал на нелепиците на прокуратурата и на Асена Стоименова. Щели да обжалват – ок, значи провалите им ще се умножат. Истината възтържествува!“ – коментира още той.

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *