Районна прокуратура – Гоце Делчев e внеслDSCN5847 - Копиеa за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Милен П. за извършено от него престъпление по чл. 209 от НК – възбуждане и поддържане на заблуждение с цел набавяне на имотна облага.

В периода от 2011 г. до 2013 г. при условията на продължавано престъпление с 23 деяния обвиняемият Милен П. измамил Д. Р. от Разлог, от когото получил 11 665 лева и 350 евро с обещания да съдейства за отпускане на земеделски кредит в голям размер. С цел да бъде по-убедителен измамникът използвал различни основания за получаване на пари: заплащане на скици за имот, разходи за геодезиста от Басейнова дирекция и за юрисконсулта в Министерството на земеделието и храните, предплащане на различни услуги и такси, депозит за търг на земя, изплащане на застраховки, издаване на болничен лист, както и златна карта на КАТ. Обвиняемият заблуждавал пострадалия в необходимостта от парични средства за почерпки на различни хора, както и даване на подкупи на хора с позиции, споменавайки министрите на земеделието и храните, председателя на Служба по вписванията, кмета и главния архитект на гр. Разлог.

Първоначално съдебният процес срещу Милен П. започна в Разлог, където е постановена осъдителна присъда от три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок. След като второинстанционният съд – Окръжен съд-Благоевград, отменя осъдителната присъда, делото е върнато на прокуратурата.

Предстои насрочване на делото от Районен съд-Гоце Делчев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *