Фермери от цялата страна искат да влязат в политиката и за целта учредяват първата Селска партия у нас. „Писна ни да протестираме, искаме да спасим селото, селяните избягаха по градовете“, каза за Дарик един от учредителите на Селската партия – Иван Сабахлъков от Хаджидимово.

 

Партията ще изгради мрежа в цялата страна и няма да разчита на задкулисно финансиране, обясниха още учредителите. Те нямат амбицията да влизат в управлението, а само да се борят за правата на хората от селата у нас.

 „Искаме да спасим българското село и това е нашата цел“, обясни Иван Сабахлъков от Хаджидимовo, който е председател на Сдружението на тютюнопроизводителите „Басма“. „Българският селянин е беззащитен в последните години. Искаме да запазим това, което е останало в българското село и в далечно бъдеще да го възстановим и развием, както всяко едно европейско село. Постоянно идват господари, слугите сме си винаги ние, чинно мълчим и изпълняваме повелите. Резултатът е, че децата ни избягаха от селата. Нагледахме се и видяхме, че не вършат работата. Ние, селяните си знаем всичко, познаваме се в цяла България. От 15 години протестирам, но грам няма чуваемост. Нищо не се променя“, казa още Сабахлъков. Фермерите не се определят като леви, десни или центристи:

„Какво значи ляво и дясно? Искаме да живеем и работим нормално. Когато става въпрос за леви и десни, ние просто казваме, че искаме поне на този етап да запазим това, което е останало от българското село“, допълни той.

 Първата Селска партия ще бъде учредена от фермери от цяла България на 22 април в град Първомай.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *