От утре – 24 февруари, по преценка на собствениците, управителите и организаторите на обекти и мероприятия може в обекта или на събитието да се допускат посетители без изискване да предоставят „зелен сертификат“. Изискването за „зелен сертификат“ остава задължително за персонала на всички обекти с обществено значение. Това е записано в заповед на министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова.

От същата дата се допуска посещението на до 12 деца в група при провеждане на присъствени групови занятия в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.

Със заповед на директора на РЗИ – Благоевград се отменят и въведените временни противоепидемични мерки за периода от 21 до 25 февруари за учениците от V до XII в област Благоевград. Тя влиза в сила от 24 февруари, което означава, че всички ученици от тази дата преминават към присъствен режим на обучение.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *