Община Гоце Делчев и Общински исторически музей – Гоце Делчев и тази година се включват в инициативата Европейски дни на наследството. До 18 септември без заплащане на билети са посещенията на постоянната експозиция на музея, представяща богатото културно –  историческо наследство на региона, разглеждане на сбирката от фосилни растения от находището до с. Гърмен, която музеят показва за първи път, както и туристически турове с екскурзовод до природни и културно – исторически обекти в гр. Гоце Делчев и близката околност.

MUZEYA-GOCE-DELCHEV BRAND

На 17 септември туристическият тур предвижда посещение на черквата „Успение на Пресвета Богородица”, архитектурен и художествен паметник на културата, паметника на Гоце Делчев, паметника на Христо Ботев, черквата „Св. Св. Кирил и Методий”, архитектурен и художествен паметник на културата, улица „Търговска” с  градска архитектура от края на XIX и нач. на XX  в., паметника на загиналите във войните, вековното дърво „Бей чинар” и къщата на Рифат бей.

Вторият туристически тур ще е на 24 септември, като в него са включени вековното дърво „Бей чинар” и къщата на Рифат бей, пешеходна разходка и посещение на манастира „Животоприемни източник”, архитектурен и художествен паметник на културата.

Желаещите да се включат в туристическите обиколки трябва да са в тези дни в 10 часа пред сградата на музея в гр. Гоце Делчев.       

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *