С гвардейски ескорт и военни почести началникът на отбраната генерал Андрей Боцев бе изпратен от хилядно множество в последния си земен път. Опелото на достойния неврокопчанин бе отслужено от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Гоце Делчев. От рано сутринта храмът бе изпълнен с неспирна колона от съграждани, приятели, колеги, военни, които бяха дошли да запалят свещ и да поднесат съболезнования на семейството на генерал Боцев.  

За траурната церемония пристигнаха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, секретарят по националната сигурност ген. Стефан Янев, командващият сухопътните войски ген. Михаил Попов, командирът на ВВС ген. Цанко Стойков, генерал Явор Матеев, началникът на Военната академия ген. Груди Атанасов и още много представители на българския генералитет.

„Каквото и да кажем за генерал Андрей Боцев, то няма да е достатъчно, за да покаже каква неповторима личност бе той – почтен мъж, с непоклатими ценности, активна обществена позиция и изключителен родолюбец. Всички загубихме един прекрасен човек, който бе наш ценен приятел и наставник – той ни вдъхновяваше, мотивираше, изпълваше ни с гордост и вяра. Благодарни сме, че познавахме генерал Боцев и за всичко, което той направи за нас и за нашия град“, каза кметът Гоце Делчев Владимир Москов.  

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.