Начална среща и пресконференция по проект „Сдружение „Хроника срещу рака“ за подобряване комуникацията, информираността и превенцията на онкологичните заболявания в регион Гоце Делчев“, финансиран по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.“ www.ngogrants.bg.
На срещата прис11046259ъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметът Саид Иброш, заместник – кметът на община Сатовча Румен Орачев, директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ Гоце Делчев Петя Костова, представители на бизнеса, на неправителствени организации и институции, дарители, съмишленици и някои от жените, на които сдружението е помагало.

111

Координаторът на проекта и председател на Сдружение „Хроника срещу рака“ Маргарита Енчева, запозна присъстващите с проекта, който стартира сега и ще продължи 6 месеца. Тя обясни какво ще прави сдружението през следващите 6 месеца за жителите на 4-те общини. Предстоят обучения на доброволци, срещи и консултации на онкоболните и техните семейства с лекари, психолози и други специалисти, създаване на мобилна библиотека със специализирана литература и друг дейности, които да помогнат на хората в превенцията и в борбата с онкозаболяванията.

11692531

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *