Нова социална услуга за първи път откри община Гоце Делчев и в малкото с. Господинци, доволен е кметът Ахмед Ходжов. След спечелен проект от министерство на труда и социалната политика под наслов „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, координаторите на проекта направиха презентация и разяснение за ползата от проекта в кметството. Екипът на кметство Господинци оказва пълно съдействие за реализацията му. По последни данни в с. Господинци живеят 525 човека, от които 51 са над 65 годишна възраст.

Макар, че бих казал, че в Господинци няма бедстващи възрастни хора и за всеки нуждаещ ще се намери някой да му подаде ръка, след направените срещи на място от екипа на кметството се оказа, че доста хора имат нужда в трудно време някой да им помогне“ – обясни кметът Ходжов. Двадесет човека от Господинци ще ползват патронажната услуга, която включва получаване на пенсии, плащане на битови сметки (ток, вода, телефон, телевизия), купуване и доставка до вкъщи на лекарства и стоки от първа необходимост със средства на потребителя, както и помощ при всякакъв друг вид административни услуги. В период от 8 месеца, жена с натрупан професионален опит при гледане на възрастни хора в съседна Гърция ще обгрижва нуждаещите се възрастни хора и хора в неравностойно положение. Програмата е отворена и с възможност по всяко време да приема и други желаещи и нуждаещи се хора, които отговарят на изискванията на проекта.
„Огромна благодарност към общинска администрация гр. Гоце Делчев за предоставената услуга, успешен старт на проекта и ползотворна работа на служителката, която ще обслужва хората в нужда от нашето село“ – каза още кметът.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *