4200 ученика от община Гоце Делчев ще се съберат в училищните дворове утре за първия учебен ден. Броят им е по-голям, в сравнение с миналата година. 279 са първокласниците, като в трите основни училища в града те са 187. Новата учебна година във всички училища в общината ще започне нормално. Навсякъде са извършени предвидените ремонтни дейности и учебните заведения са напълно готови да посрещнат своите ученици.

Две нови специалности са открити през тази година в ПГ по МСС – Електрически превозни средства, в която се придобива професията техник на транспортна техника и Митническо и данъчно обслужване, която се придобива професията  данъчен и митнически посредник. С 10 процента е завишен приемът в откритата през миналата година специалност „Лесовъд“ и допълнително е открита паралелка за специалността „Готвач“  съобщи директорът Ангел Живков.

С две нови специалности започват новата учебна година и в НПГ „Димитър Талев“, уточни директорът Мария Георгиева. С 80 са се увеличили учениците в това училище, като новоприетите са 234. Акцент от тази година в гимназията, освен информатиката и икономиката ще е чуждоезиковото обучение.

Най-многобройни по численост на учениците и тази година ще бъдат двете гимназии – ПМГ „Яне Сандански“ и НПГ „Димитър Талев“, след което са Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и Второ ОУ „Гоце Делчев“, като две от тях са обявени от МОН за иновативни.

С пет нови профилирани паралелки за интензивно, разширено и обичайно изучаване на английски език след 7 клас и две с прием след осми клас започват учебната 2017/2о18 г. в ПМГ „Яне Сандански“ съобщи директорът Елка Божикова. За началото на учебните занятия е готов училищният център по природни науки и математика с модерни лаборатории по биология и химия.

 

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *