С премиера на постановката „Вампир“ от Антон Страшимиров – представление на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград в петък, започват празниците по повод 104 – та годишнина от Освобождението на гр. Гоце Делчев /Неврокоп/ от османско робство. Театралната постановка е подарък за жителите на града от Община Гоце Делчев.

Идния понеделник, от 17:00 в Общинския исторически музей ще бъде открита изложба “104 години от Освобождението на гр. Неврокоп и Пиринския край от османско робство“ и прожекция на филма „Още ли бродиш, Делчев войвода?“

Във вторник с тържествени церемонии ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади, паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”, а също така ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на ген. Стилян Ковачев.

От 17.30, на същия ден Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен в храма „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Гоце Делчев.

По-късно ще бъдат положени на венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев на площад „Гоце Делчев”, паметната морена на Пейо Яворов на ул. „Търговска” и пред паметника на Христо Ботев.

В 18.20 ще започне Празнично шествие от площад „Гоце Делчев” до паметника на загиналите във войните на  ул. “Ал. Стамболийски“, с полагане на венци и цветя и тържествена заря – проверка.

В 19.00 ч. ще започне празничен концерт в Дома на културата с участието на Студентски танцов ансамбъл при ЮЗУ ”Неофит Рилски” – гр.Благоевград

В сряда, от 18.00 часа в Общинския исторически музей ще бъде представен филмът „Десницата на Свети Иван“ с участието на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и авторския колектив от Телевизионен център – Благоевград.

Час по късно е празничният концерт “Съни и приятели” – в малката зала в читалище Просвета“ , а в четвъртък от 17.00 на площад „Македония“ – концерт на школите по изкуствата при Народно читалище “Просвета”, основни и средни училища от града, ателиета по изкуства и със специалното участие на Младежки ансамбъл – КУД „Рацин“ гр. Кичево – Р. Македония.

Празничните прояви ще завършат с представяне на творчеството на Нидал Алгафар в Общинския исторически музей, идния петък от 18.00 часа.

14633122_1130834933675535_8390094131830980770_o

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *