На 12.05.2021г. бе подписан договор за съвместна дейност между Фонд „Социална закрила“ гр.София и Община Гоце Делчев за реализиране на проект „Оборудване и обзавеждане на Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост – гр.Гоце Делчев.

Общата стойност на проекта е 31 996 лева, от които Фонд „Социална закрила“ ще финансира 26 876,64 лева, а собственото участие на Община Гоце Делчев ще бъде в размер на 5 119,36 лева.

С тези средства ще бъде подновено оборудването и обзавеждането на центъра  – ще бъдат закупени и доставени нови телевизор, две перални, две сушилни, бойлер и абсорбатор. Подновено ще бъде и обзавеждането на стаи и дневна, като ще се доставят нови обезопасени легла с матраци, гардероби, нощни шкафчета, дивани, секция, маси и столове за хранене. Ще бъдат монтирани и парапети за по-лесно придвижване на потребителите.     

Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост  се помещава на първи етаж в общинска сграда за социални услуги на ул. Иларион Макариополски №10 в гр. Гоце Делчев. Капацитетът на ЦНСТ е за 15 потребители и изцяло зает към момента.

Голяма част от обзавеждането е пряко свързано с нуждите на потребителите за подкрепа за придобиване на различни социални умения, за осигуряване на физически комфорт чрез осигуряване на нови обезопасени механични легла, парапети за по лесно придвижване и за запазване на личните пространства и по-голяма самостоятелност чрез закупуване на лични шкафове и гардероби. Чрез проектното предложение ще се подобрят възможностите за социално включване на потребителите с увреждания. Чрез осигуряване на подходящи материална база ще се подпомогне качеството на живот и предоставяне на по-качествени социални услуги в общността.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *