Бутиковата изба на комплекс Uva Nestum Wine & SPA заряза лозите в Долината на Места с песни и танци за празника Трифон Зарезан. В чест на Свети Трифон, най-опитният лозар на семейството Атанас Биларев заряза лозите в масива на комплекса в Гоце Делчев и вдигна наздравица за здраве и берекет. На ритуала присъстваха и много гости, дошли да уважат празника на избата.

 

Всички присъстващи си пожелаха здрава и богата година и лозя с пълни гроздови зърна, поели най-доброто от щедрото слънце и плодородната земя на Неврокопския край. „За нас лозето и виното са любов и страст, но и уважение към българските традиции, към занаята на предците ни. За Uva Nestum е въпрос на чест и престиж да отглеждаме сами лозята си и да произвеждаме сами първокласното вино в семейната бутикова изба“, заяви Атанас Биларев докато поливаше лозите с гроздовия еликсир.

 

Виното от изба Uva Nestum се произвежда единствено от собствени, натурално чисти лозя, представящи яркия и характерен тероар на Долината на Места. На площ от 17 дка в комплекса се отглеждат сортовете Рубин, Сира, Мерло, Каберне Фран и Каберне Совиньон.

Доказателство за качеството на виното и уменията на винарите в избата са многобройните медали и отличия от винени форуми и конкурси в България и чужбина, на които виното Uva Nestum е достоен носител.

Още снимки: https://www.facebook.com/pg/vestnikhronika/photos/?tab=album&album_id=1768421229882595

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *