Писателката Теодора Колева и романът й „Милионер по назначение“ събраха снощи в залата на читалището в град Гоце Делчев четящите хора и по-специално тези, които обичат и ценят българска литература.

Разказите и романа на Теодора Колева се четат леко и приятно. И трудно се оставят, за да продължиш на следващата вечер. Колева е успяла да се съхрани за художественото писане след пресата на журналистическата работа, може би защото навреме се е разделила с нея и защото има талант.

Заедно с удоволствието да се чете, което отново се връща сред хората, в българската литература се появяват нови и стойности книги, които не са шумно рекламирани, но бавно и сигурно намират път до своите читатели. Такива са и двете книги на Теодора Колева –  „Данъчна ревизия“ и романът „Милионер по назначение“.

Авторката освен, че е талантлива и много наблюдателна, е и смела. В романа умело са преплетени любовния сюжет и съвременните отношения в бизнеса, които много често са извън или на ръба на закона, схемите с укриване на ДДС и ударите под кръста, без изкушенията на модерния напоследък вулгарен стил.

В страниците и героите на романа неврокопчани ще открият култови места Градската, Главната, Пазара, Панаира, манифестацията за 24 май и много черти на свои познати в главните герои. 

 

 

 

Срещата се организира със съдействието на вестник Хроника, а Теодора Колева е свързана с Гоце Делчев и е един от приятелите на ХРОНИКА. Тя е наш ревностен читател още от създаването на изданието през 2001 година. И както самата казва: „Ако човек чете „Хроника“ вижда живота в Гоце Делчев по-ярък, по-смислен и пълен със събития, отколкото, ако го преживява лично.“

By hronika

2 thoughts on “Теодора Колева и романът й „Милионер по назначение“ събраха четящите хора на Гоце Делчев”
  1. Благодаря на в.“Хроника“ и читалище „Просвета 1865“, както и лично на г-жа Маргарита Енчева и г-жа Росица Попаркова за изключителната организация на представянето на моя роман „Милионер по назначение“. Вие сътворихте несамо празник за мен, но и едно преживяване за хората от Гоце Делчев, които обичат литерятерата. За мен бещше истинско удоволствие да споделя, мнението си по различни теми от живота и литературата и да чуя това на четящи, мислещи, интелигентни хора. Трогната съм!
    Теодора Колева

  2. Благодаря на в.“Хроника“ и читалище „Просвета 1865“ за
    организацията на представянето на романа ми в град Гоце Делчев. Срещата с една толкова чувствителна, мислеща, четяща публика беше предизвикателство и удоволствие за мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *