ATANAS SAMANDOV

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да удостои родения в гр. Гоце Делчев, генерал-лейтенант Атанас Самандов с орден „За военна заслуга“ I степен. Държавното отличие ще бъде връчено за приноса му за развитието на Българската армия.
Генерал-лейтенант Самандов е завършил ВНВУ „Васил Левски” във Велико Търново, а по-късно – ВА „Г. С. Раковски” и Генерал-щабна академия в Москва. При службата си в Българската армия е преминал през всички длъжности от командир на взвод до началник на Щаба и заместник-командващ на Сухопътните войски в периода 2006-2009 г. От 1 юли 2009 г. е командващ на Съвместното оперативно командване, а от 1 юли 2011 г. – на Съвместното командване на силите.
Генерал-лейтенант Самандов е награждаван с медал „За отличие в БА“, медал „За заслуги към БА“, с награден знак „За вярна служба под знамената“ – II и I степен.

By hronika

4 thoughts on “Токущо от заседанието на МС: неврокопчанинът генерал-лейтенант Атанас Самандов е предложен за удостояване с орден „За военна заслуга“”
  1. Ти си наша гордост генерале честито Бъди жив и здрав дълги години и се радвай на постигнатото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *