След петдневно посещение в Йордания се завърна в 6- членна парламентарна делегация на Групата за приятелство между България и Йордания. Проведохме над 20 официални срещи, съобщи народният представител от Благоевградска област – Елхан Кълков, който е и заместник председател на Групата за приятелство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българските депутати са обсъдили с председателя на долната камара на Йорданския парламент инж. Атеф Ал. Тарауне, заместник председателя на Сената (горната камара) и бивш министър председател д-р Маруф ал-Бахит, министрите на социалното развитие Хала Латтуф и на труда Самийр Саид Мурад, с председатели на парламентарните кампании по финанси, икономика и инвестиции, социалното развитие и население, младежта и спорта, и много други държави ръководители необходимостта и възможностите за развитие на двустранното партньорство. Традиционно отличните отношения между двете страни, установени още в далечната 1968 г. са предпоставка за това, категоричен е народният представител Елхан Кълков, след това пътуване.

„Беше отчетена ролята на Йордания за постигане на мир в Близкия изток и условията на хашемитското кралство за стабилността в региона и глобално решение на проблема с бежанската криза. Разгледани бяха и конкретни стъпки за увеличаване на търговско-икономическото и научно-техническото сътрудничество между двете България и Йордания“ – добави още той.

Делегацията оценява отличната организация и ефективните среща, за които са се постарали посланикът ни в Йордания Веселин Лазаров и консула на Йордания в България д-р Хасан Бармауи.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.