Трети ден жителите на село Ново Лески край Гоце Делчев протестират. Хората са категорични, че няма да се откажат и ще защитят здравето на децата си от кариерата за добив на мрамор и камъни, която имат намерение да отворят двама българи и двама гърци на метри от къщите им.

Жителите на селото изпратиха официални писма до премиера Бойко Борисов, до вицепремиера Томислав Дончев, до всички народни представители от Благоевградски избирателен район, до Областния управител, до министерствата на икономиката и околната среда и водите. Да видим дали наистина България е територия, в която управляват наглостта, безочието и арогантността, или има държава, която се грижи за гражданите си и за съблюдаване на правилата – законови и морални, категорични са те. 

Това е мястото над село Ново Ляски, в което фирма Пирин кам иска да отваря кариера

Един от техните съселяни – съдружник във фирмата, която иска да отваря кариера – Димитър Чонгов вчера заплаши председателя на ИК на протестиращите Десислава Йованович. „До днес те търпяхме, но от днес спрямо тебе ще сменим методите“ са думите му в присъствие на част от протестиращите и журналисти, които бяха на нивата му до селото, която е превърната в каменотрошачен стан, който задушава с облаци каменен прах околните къщи и градини. Чонгов ме заплаши и ме обвини в национален ефир, че го изнудвам, за това съм уведомила полицията, съобщи Йованович. Инициативният комитет разобличи своя съселянин Чонгов и в други действия. „Той лъже, че до кариерата има път, открадна нива на човек, който има три нотариални акта с фалшиви свидетели в съда“ – твърдят още те. 

Групата около Чонгов води битка срещу хората и с постове, заплахи и подигравки във ФБ.  

Тази новина има 1 коментара

  1. Георги Reply

    Този инвеститор трябва с вили и лопати да бъде изгонен от село Ново Лески.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.