Рекордно горещият 1 юли събра в прохладата на Южен Пирин стотици ловци и риболовци от Гоце Делчев, Сандански, Петрич и Разлог на събор, в който бяха осветени знамената на ловните дружинки от четирите ловно рибарски дружества от двете страни на Пирин. 

Цветя в нозете на Гоце Делчев пред паметника му на Попови ливади и на лобното място на Яне Сандански поставиха в знак на признателност организираните ловци и риболовци. На официалната церемония дойдоха новоизбраният председател на УС на НЛРС съюз на ловците и риболовците в България Васил Василев, заместник министърът на икономиката Александър Манолев, депутатите Богдан Боцев и Димитър Гамишев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, кметове и заместник кметове от региона, началници на горски стопанства и райони полицейски управления, както и представители на ловно – рибарски сдружения от Драма, Кавала и Като Неврокопи.

„… Във времето, в което живеем, в което се налагат все повече разделения между хората на всякакъв принцип и основа, единствено ние –  ловците успяваме да бъдем сплотени, да бъдем заедно, това е така защото ние имаме една изключително патриотична и родолюбива кауза – защитата и опазването на българската природа. Поздравявам Ви, с това, че сме заедно и отстояваме своите интереси и работим за нашата природа.“

Така председателят Васил Василев откри  третия ловен събор в село Попови ливади, а домакин на събитието отново беше ЛРС „Сокол“ – Гоце Делчев. Оркестър „Щуро маке“ и обичаните изпълнители Боряна Карпузова, Ирина Паскалева, Георги Жбантов до късния следобед изпълняваха всяко желание на насядалите под дебелите борови сенки ловци и риболовци. Сред участниците в събора беше и един от най-възрастните ловци в региона – Васил Ашминов, на 86 години от дружинката в с. Калиманци, Санданско.

СНИМКИ ОТ СЪБОРА ТУК: https://www.facebook.com/pg/vestnikhronika/photos/?tab=album&album_id=1559721540752566

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.