Одобрен е проект на иновативното гоцеделчевско училище „Братя Миладинови“ по националната  програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Музеите като образователна среда“. В проекта ще участват ученици от вторите  класове с учители Мария Канатова, Катерина Щранкова, Н. Лапчева и Мария Василева. Целта е да се разширят и обогатят представите и понятията за родината и нейното славно и героично минало, да се изградят  систематични знания за културно-историческото наследство на България и нейните природни забележителности, както и да се развива патриотичното чувство на учениците.

Децата ще посетят исторически светини, музеи, черкви, родни градове на национални герои, ще участват във виртуални уроци, викторина и изложба, ще изработят цветни карти, мултимедийни и електронни продукти.

Другият одобрен проект на училището е по националната програма „Заедно в грижата за ученика”, модул, свързан с осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците в началния етап чрез създаване на индивидуално портфолио.

През учебната 2019/2020 г. учителите Мария Пиргова,  Емилия Москова, Катерина Щранкова, Мария Канатова и Людмила Червенкова ще изработят  ученическо портфолио, което ще съдържа раздели, където ще се съхраняват материали, отразяващи развитието на учениците по всички учебни предмети, ученическите таланти, както и изяви в извънкласните дейности. То ще отразява различни процеси от работата на ученика през цялата учебна година и ще послужи за оценяване и самооценяване на неговото развитие.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *