На официална церемония в сградата на МОН бяха наградени  победителите в Националния конкурс за подкрепяща училищна среда, организиран от Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“. Трето ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев получи първо място и звание „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола“. Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката връчи наградите.
Трето ОУ „Братя Миладинови“ спечели първото място в категория „Основни училища“. Наградени бяха още две учебни заведения от страната – в категориите „Средни училища“ и „Професионални гимназии“.

Така Трето ОУ стана единственото училище в област Благоевград, което печели конкурса, в който тази година се включиха 45 училища от 19 области на страната. 
Приятна случайност беше, че награждаването съвпадна с рождения ден на Мариана Халачева – директор на Трето ОУ „Братя Миладинови“. Наградената за най-добър директор в община Гоце Делчев за 2016/2017 година от Община Гоце Делчев – г-жа Халачева, произнесе кратка стойностна реч, в която не пропусна да отбележи, че мотото на Трето ОУ е: „Успяваме заедно“!Тя не пропусна да отбележи, че мотото на Трето ОУ е: „Успяваме заедно“!
На церемонията присъства и целият екип, който направи възможно спечелването на престижното звание – учителите Мария Пиргова, Емилия Москова, Александър Халачев и училищния психолог Валентин Атанасов.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *