Тридневен форум на Националната асоциация на училищата по мода започва от днес следобед в един от хотелските комплекси край Гоце Делчев. Идеята е на министерството на образованието, Регионалния инспекторат в Благоевград, а домакинството поема Неврокопската професионална гимназия. Целта е да бъдат представени предприетите съвместни действия с работодателите в бранша за организиране на кампания за промяна на нагласите на обществото към сектора. Опитът и резултатите  от дуалното обучение в Пирин Текс Продакшън, след 8-годишен пилотен проект ще бъде обсъден от участниците в среща-разговор с Бертрам Ролман – председател на сдружението на предприемачите в регион Гоце Делчев и собственик на една от най-големите шивашки фирми в региона и в страната, базирана в Гоце Делчев, в която се реализира проекта.  

 

 

Практическото  приложение на професионалното образование и дуалното обучение в сектора, както и възможности за привличане и професионална реализация на кадрите в сектор „Лека промишленост“ също ще бъдат акцент на работната среща.

В програмата е предвидено още споделяне на опит при планирането на държавния план-прием за учебната 2018-2019 г. Информация за предстоящи дейности по разработването на учебни програми – трудности, проблеми, решения, срокове по утвърждаването им, както и добри практики за промяна на визията на професионалните гимназии по лека промишленост.  В сряда пред директорите на професионалните гимназии от сектора в цялата страна, експерти на МОН и представителите на бизнеса ще бъде представен демонстрационен урок за приложението на информационните и комуникационни технологии в обучението по технология на облеклото, в НПГ „Димитър Талев“ в гр. Гоце Делчев.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.