OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Корнелия Нинова е третият официален претендент за председателското място в БСП след Мая Манолова и Драгомир Стойнев. В неделя тя обяви, че ще участва в лидерската битка. Като свои приоритети тя посочи засилване на връзката с избирателите на партията и по-голяма роля на местните структури. Нинова ще се бори коалиционната политика да се определя след допитване вътре в столетницата и при ясни ангажименти и форма.
„Ключови фигури от БСП разговаряха с мен, за да се откажа от кандидатурата си за председател на партията.“ Това заяви кандидатката за лидерския пост в столетницата Корнелия Нинова пред БНТ. Тя добави, че е променила първоначалната си позиция да не се кандидатира по две причини. Първата е, че Сергей Станишев е подал оставка, нещо което тя до последно не е вярвала, че ще се случи. Втората пък била, че е получила номинации от цялата страна. Нинова допълни, че иска да промени БСП. Тя смята, че в момента партията е твърде централизирана и местните структури са „обезкървени“. „Можем да спечелим изборите, ако БСП се промени. Бих търсила професионалисти, бих създала съвет от кметове, или съвет от леви интелектуалци. Не бих залагала на кариеристи и ласкатели“, каза още тя.
Нинова коментира и решението на БСП да не подкрепи предложената от правителството актуализация на бюджета. Тя обясни, че с тези промени би се нарушила финансовата рамка и животът на хората. „За бюджета на НЗОК нямаме нищо против. Не сме съгласни с две неща – да се намаляват приходите с 500 милиона лева и увеличението на дълга с 3.4 милиарда лева“, заяви тя.
Нинова сподели още, че според нея решението на премиера Пламен Орешарски да предложи за български еврокомисар не е обвързано с решението на БСП да не подкрепи промени на цялостния бюджет. Кандидатката за лидер на БСП бе категорична, че не зависи от никого, няма бизнес или фирми.
Официално на 24 юли общинската конференция на БСП в Гоце Делчев ще обяви своите номинации за лидер на партията, след като постъпят имената, предложени от местните организации, каза председателят Валери Сарандев. За никого не е тайна, че фаворит на местните социалисти е Корнелия Нинова. Сред номинациите в Неврокопско се коментират още имената на Янаки Стоилов и дори на Михаил Миков.
„Интересно ще е на конгреса на 27 юли.” – каза лидрът на неврокопските социалисти Валери Сарандев. Заедно с него на форума ще присъстват народният представител Тодор Радулов, кметът Владимир Москов и лидерът на младежите Богдан Боцев. ( На снимката: Корнелия Нинова с депутата от Гоце Делчев – Тодор Радулов)

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *