Три проекта започва да изпълнява Община Гоце Делчев по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Гърция.

Достъпни и качествени здравни услуги за хората в отдалечени населени места, чрез оборудване на здравни служби в общините Гоце Делчев и Пангео ще бъдат осигурени чрез центрове за телемедицина и оборудвани линейки в селата Лъжница и Брезница и две села от партньорската гръцка община. Общата стойност на проекта е 917 042 лева, средствата са по равно за партньорите.

Друг трансграничен проект на Община Гоце Делчев е свързан със създаването на общинско социално предприятие „Цветен град“, в което ще работят граждани от уязвими групи. Те ще бъдат ангажирани с оранжерийно производство на цветя, необходими за озеленяване на парковете и градините в община Гоце Делчев. В този проект партньорите от Гърция са SOS детски селища и Техническия институт в Кавала, а общата му стойност е 615 хиляди евро.

снимка: wikimapia.org

Третият трансграничен проект е за изграждане на система за мониторинг, чрез която ще се избегне загубата на питейна вода, с монтирана специална сонда и подмяна на водопроводните тръби в ЖК „Дунав“ в гр. Гоце Делчев. Партньори в този проект са община Кърджали и четири гръцки организации.

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *