Санирането на  сградите на ЦДГ „Слънце“ в град Гоце Делчев, ОДЗ „Пролет“ в село Мосомище и училището в село Буково ще струва 874 740 лева, са изчислили специалистите в общинската администрация. За да бъдат обновени сградите на тези учебни заведения и те да бъдат енергийно ефективни, експертите са подготвили и подали проект пред Националния доверителен Екофонд, от където са одобрили финансирането. 15 процента от тази сума ще поеме общинският бюджет, с решение на Общинския съвет – Гоце Делчев.

За обновяване на сградата и подмяна на отоплението от дизел на пелети в едно от най-големите детски заведения в Гоце Делчев – ЦДГ „Слънце“, която се посещава от 160 деца,SELO MOSOMISTE са необходими  455 940 лева, за детската градина в село Мосомище – 285 600 лева и за училищната сграда в село Буково – 133 200 лв. За подмяна на покрива там ще са необходими допълнителни средства, които ще бъдат включени в разходите на общинския бюджет за следващата година. 

Предстои процедура за избор на строителна фирма, която да се заеме с тази обществена поръчка, уточниха от Общинската администрация.

На снимката: Обновена улица в село Мосомище 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *