357 са записаните до момента първокласници в училищата на община Гоце Делчев, 234 от тях ще прекрачат за първи път училищния праг в трите основни училища в града. Броят на първолаците не е окончателен, защото записването продължава до 15-ти септември.
Училищата в Гоцеделчевско са готови да започнат новата учебна година.PYRVOLACI За тях законът предвижда 250 лева, с които да подготвят децата за училище. Добрата новина за семействата на първолаци, които са в затруднено положение е, че срокът за подаване на молби за еднократна помощ се удължава до 15 октомври, съобщи директорът на Дирекция Социално подпомагане – Гоце Делчев, Петя Костова. От 570 молби на семейства с първокласници в региона на 4-те общини, само шест са получили отказ, като 26 молби още са в процес на проверка.

В Дирекция „Социално подпомагане“ – Гоце Делчев продължава и приемът на молби за отопление, като целева помощ. Тя ще бъде отпусната за период от пет месеца – от 1 ноември до 31 март следващата година. Месечният й размер е 72 лева и 20 стотинки, което прави 361 лева за петте зимни месеца.
Молбата се подава по постоянен адрес. В нея задължително се заявява видът на ползваното отопление – електроенергия или твърдо гориво. За електроенергия се добавя и актуален клиентски или абонатен номер. От началото на годината до момента в цялата страна са подадени над 180 000 молби. В региона на Гоце Делчев искащите да бъдат подпомогнати от държавата за отопление социално слаби граждани са 2395 до момента. От тях одобрени са 1797 и е отказано на 214 души, чиито доходи не са под обявения социален минимум.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *