Продължава да е висок броят на диагностицираните с корона вирус в град Гоце Делчев и района. Запълнен е капацитетът на отделенията в МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД с пациенти с COVID-19. По този повод е удължен срокът на противоепидемичните мерки в общината.

           В заповедта се конкретизира, че на територия на община Гоце Делчев до 12.11.2020 г. трябва:

1.Да се преустанови провеждането на групови празненства на закрито (в т.ч. чествания, сватби, годежи, кръщенета и други).

2. Сключването на граждански бракове се осъществява в присъствието на съответното длъжностно лице по гражданско състояние, встъпващите в брак, техните свидетели, фотограф и гости в залата до 10 души, при спазване на физическа дистанция от 1.5 м, както и всички противоепидемични мерки.

3. Всички места като игрални зали и казина осигуряват дистанция от 1,5 м между столовете от две съседни игрални машини и игрални маси, при заетост не повече от 1 човек на 3 кв.м и при спазване на задължителни противоепидемични мерки, в т.ч. задължително дезинфекциране на игралните автомати след всеки клиент и недопускане на клиенти без предпазна маска на лицето.

4. Забранява се излизането на непълнолетни лица за времето от 21.00 ч. до 06.30 ч. без основателна причина – посещение на личен лекар, лечебно заведение, аптека и магазин за хранителни стоки.

5. Заповедта влиза в сила от 00.00 ч. на 04.11.2020 г.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *