Девет ученици от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ ще заемат своите „работни позиции“ в Общинската администрация. Младите хора ще поемат функциите на кмет, заместник кметове, директори на различните отдели в администрацията и в рамките на един работен ден ще „управляват“ Гоце Делчев и района.

upravata

 

За поредна година НПГ „Димитър Талев“ ще се включи в инициативата, инициирана от Джуниър Ачийвмънт България – „Мениджър за един ден“. По време това очаквано от младите хора събитие, утвърдени професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот и висши държавни управници дават възможност на младите хора да се запознаят с реалната работа на съответната организация.

Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание. Инициативата е в синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *