ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев е сред шестте средни училища в област Благоевград, които ще получат допълнителни средства за постигнати добри резултати в учебната дейност. Парите са целеви и се отпускат по 50 лв. на базата на броя ученици от 9 до 12 клас в училището. Министерството на образованието и науката обяви списък на 94 училища в цялата страна.

ELKA BOZIKOVA

Към сумата от 38 000 лева, която получава гимназията в Гоце Делчев, ще бъдат добавени още 24 300 лв., уточни директорът Елка Божикова.

Един отличник в гимназията получава месечно средно около 50 лева стипендия, като заедно с успеха се имат предвид броя на неизвинените отсъствия и други критерии, одобрени от учителския съвет. Два пъти в годината всеки отличник има право да кандидатства и за допълнителна еднократна стипендия за постигнати добри резултати в олимпиади и други състезания, като размерът на този стимул за учениците е от 100 до 150 лева.

13256112Гимназията осигурява стипендии на деца сираци и деца с увреждания,132453gimnazia GIMNAZIA 1 gimnazia 2 уточни директорът на училището. 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *