Млади хора от Италия и Македония бяха на работна среща в  СУ „Никола Вапцаров“ – град Хаджидимово, като част от проект по програма  “Еразъм+”, който са включени ученици на възраст от 16 до 18 години от Испания, Италия, Полша, Германия, Франция, Македония и България. 

Темата на работната среща бе „Здраве и добри навици“, а по–късно бе подредена изложба с българска традиционна кухня. Всички участници представиха своите театрални продукции на тема „Приказката, свързана с храната“. Гостите научиха български думи от областта на националната кухня на българина, традиционната българска народна носия, фрази от ежедневието. Те разгледаха богато подредения кът на традициите и занаятите, който предизвика истинско вълнение и интерес  у тях.

Кметът на община Хаджидимово Людмил Терзиев прие младите хора, които задаваха въпроси и се интересуваха за приоритетите в развитието на града. Гостите посетиха и фабрика за обувки в Хаджидимово, в която са вложени и италиански инвестиции от Джанпаоло Зуанети.

Младите хора имаха възможност да посетят близкия манастир „Свети Георги Победоносец“ и екопарк – Хаджидимово, а също така Историческия музей в гр. Гоце Делчев, Рилския манастир, областния център Благоевград и зимната столица на България – Банско. 

Младите хора с нетърпение очакват следващата работна среща в Полша, през март 2018 година.

Директорът на хаджидимовското училище Мариана Боянина и координаторът на проекта Заприна Глушкова изказват искрената си благодарност към всички родители, изразили желанието да бъдат приемни за тази работна седмица.

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *