В периода 23-29 април се проведе четвъртата мобилност по програма „Еразъм+“,  проект “Общото наследството – от традицията към бъдещето”. Учениците Васил Георгиев, Никола Солаков, Костадин Балтаджиев, Риза Капалък и Никола Ципаров участваха в проектни дейности в гр. Крусет, Румъния, придружавани от  г-жа Тупарова – координатор на проекта, и г-жа Канатова.

Участниците се включиха  в разнообразни дейности – представяне на презентации за традиционни танци и участие в театрални постановки заедно с групите от  Румъния, Турция, Гърция и Хърватия. Облечени в народни носии, учениците от Трето ОУ показаха традиционно българско право хоро. Участваха също така в състезание „Интерактивна карта“ и работилница за рисуване върху керамика, като изработиха и моделираха чрез специална техника  керамични продукти.

Участниците посетиха училището в гр. Крусет, разгледаха музеите и се запознаха с миналото на Румъния. В гр. Крайова те останаха впечатлени от регионалния и етнографския музей, стария град, музея на изкуствата, парка Романеску, манастира Хорезу, получил статут на световно наследство от ЮНЕСКО. Запознаха се с историята и забележителностите на град Търгу Жиу, където посетиха училището по танцово изкуство. Изключително вълнуваща бе и туристическата разходка в столицата Букурещ.

Учениците от Трето ОУ си тръгнаха от Румъния впечатлени от топлото посрещане,  приятните емоции, незабравимите преживявания и създадените приятелства.

През месец юни предстои и  последната за тази учебна година мобилност – тази в Турция.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *