В град Банско, се състоя официална церемония по награждаване на победителите в Националния конкурс „През девет планини в десета“, организиран от Дирекция „Национален парк Пирин“, която бе и част от отбелязване на 56 години от създаване на защитената територия.

В уникална атмосфера, в Посетителския информационен център на Дирекция „Национален парк Пирин“, в град Банско, бяха връчени наградите на победителите в конкурса. Учениците от Трето ОУ „Братя Миладинови“ от град Гоце Делчев спечелоха седем призови места в трите категории: категория „Есе“ – първо място е за ученичката Станимира Василева от V Б клас; второ място – за ученичката Снежана Костадинова от VII Б клас. В категория „Фотография“ първите две места заеха Антон Янев от VII Б клас – I място и Георги Шагов от VI Б клас – второ място. В категория „Рисунка“ и трите призови места бяха за ученици от Трето ОУ – Гоце Делчев: Иван Занев от VII А клас – първо място, Снежана Костадинова от VII Б клас – второ място и на трето място бе награден ученикът от  VII Б клас Антон Янев.

Мариана Халачева – директор на Трето ОУ поздрави ръководството на Дирекцията и всички служители за празника, както и участниците в конкурса. Тя подари авторска картина, изработена от Райме Караилиева учител по изобразително изкуство в училището, по повод 56-ия рожден ден на Национален парк „Пирин“.

Водещ на официалната церемония по награждаването бе Николина Ангелинина – ст. експерт в Дирекцията, а Мартин Лазаров – директор на Дирекция „Контрол и охрана“ връчи наградите  на победителите.

Подарък от клуб „Пирински стажи“ получи и Росен Баненски – директор на Д „НП Пирин“ по повод годишнината. Съвместните планове на клуб „Пирински стражи“ и Дирекция „Национален парк Пирин“ не само ще продължат, а ще се разрастват, съобщиха още от Трето ОУ.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *