Студенти от Румъния и ученици от Неврокопската гимназия в Гоце Делчев постигнаха най добри резултати в третото издание на младежкото състезание ЕЛЕКТРОНИАДА 2022, което се проведе в онлайн формат в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Общо в надпреварата се включиха 24 ученически отбора от 18 града на България и 8 студентски формации от Румъния, Франция и България.

Първо място в ученическата секция заеха възпитаниците на Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, Гоце Делчев, в състав: Едвин Пламенов Пеев, Георги Иванов Вакареев, Любен Костадинов Аратлъков, с ръководител маг. инж. Атанас Савов.

На второ място се класираха учениците от Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“, Пловдив, третото място си поделиха двата отбора на Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, Бургас.При студентите на първите две места се класираха отборите „LongCircuit“ и „L&H1“ от Техническия университет в Клуж-Напока, Румъния, на трето място е отбор „Atila“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.