Изминалата седмица бе магическа за част от учениците в НПГ „Димитър Талев“ в гр. Гоце Делчев, които участваха в международната инициатива „Нощ на книгите за Хари Потър“. Нощта на книгите за любимеца на младите хора по традиция е събитие, което се отбелязва в цял свят в първия четвъртък на месец февруари по инициатива на британското издателство Bloomsbury, а за България честването се организира от издателство „Егмонт“.
На шести и седми февруари деветокласници и единадесетокласници от НПГ, под ръководството на главния учител Елена Търтова, взеха участие в Шестото издание на международното събитие, в което се включиха и стотици държави по света.

Мотото на инициативата тази година бе „Тримагически турнир“. Деветокласниците: Катрин Петкова, Мария Гудева, Иван Халевачев, Ерай Нафузчи, Димитрия Донкова, Цветина Димитрушева, Рада Горанова, Мария Иванова, Виолета Георгиева и единадесетокланиците: Джесика Балканска, Мартина Минова, Стоян Костов се превъплътиха майсторски и с много въображение в образите на Хари Потър, Хърмаяни Грейнджър, Драко Малфой и други герои от поредицата. Всички участници, използвайки „ времевръта“, с вълшебства преобразиха училищната библиотека в НПГ в Хогуордс – Тримагически турнир и създаваха свои магически пръчици, решаваха вълшебни кръстословици, драматизираха сцени от книгите за Хари Потър, пиха многоликова отвара и ядоха риборасли. Влизането във вълшебния свят на Хари Потър чрез игри и драматизации се оказа вълнуващо преживяване, което със сигурност провокира към повече четене на книги.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.