Изминалата седмица бе магическа за част от учениците в НПГ „Димитър Талев“ в гр. Гоце Делчев, които участваха в международната инициатива „Нощ на книгите за Хари Потър“. Нощта на книгите за любимеца на младите хора по традиция е събитие, което се отбелязва в цял свят в първия четвъртък на месец февруари по инициатива на британското издателство Bloomsbury, а за България честването се организира от издателство „Егмонт“.
На шести и седми февруари деветокласници и единадесетокласници от НПГ, под ръководството на главния учител Елена Търтова, взеха участие в Шестото издание на международното събитие, в което се включиха и стотици държави по света.

Мотото на инициативата тази година бе „Тримагически турнир“. Деветокласниците: Катрин Петкова, Мария Гудева, Иван Халевачев, Ерай Нафузчи, Димитрия Донкова, Цветина Димитрушева, Рада Горанова, Мария Иванова, Виолета Георгиева и единадесетокланиците: Джесика Балканска, Мартина Минова, Стоян Костов се превъплътиха майсторски и с много въображение в образите на Хари Потър, Хърмаяни Грейнджър, Драко Малфой и други герои от поредицата. Всички участници, използвайки „ времевръта“, с вълшебства преобразиха училищната библиотека в НПГ в Хогуордс – Тримагически турнир и създаваха свои магически пръчици, решаваха вълшебни кръстословици, драматизираха сцени от книгите за Хари Потър, пиха многоликова отвара и ядоха риборасли. Влизането във вълшебния свят на Хари Потър чрез игри и драматизации се оказа вълнуващо преживяване, което със сигурност провокира към повече четене на книги.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *