От днес четири медицински сестри от училищното и детско здравеопазване в община Гоце Делчев са на първа линия в борбата с COVID – 19 в помощ на своите колеги от инфекциозното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“. Те са подсигурени с облекла с най-висока степен на защита и всичко необходимо за безопасни условия на труд. В продължение на три месеца медицинските специалисти, работещи в детските ясли, детски градини и здравни кабинети в училищата на територията на община Гоце Делчев бяха включени и работиха по график във Временния здравен пункт ГКПП „Илинден“, разкрит със заповед на министъра на здравеопазването, както и в разкрития специализиран кабинет в борбата с COVID – 19 в МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев.

Осигуряването на специалисти, които да работят в условията на епидемия е сериозен проблем не само за региона на Гоце Делчев. Много от медицинските специалисти не желаят да поемат такъв риск, въпреки нуждите.

Община Гоце Делчев активно подпомага по всякакъв възможен начин дейността на РЗИ – Благоевград и общинската болница от началото на кризисната ситуация и ще продължи да го прави и занапред.

От община Гоце Делчев изказват благодарност на ръководството на МБАЛ „Иван Скендеров“, на лекарите, медицинските сестри и санитари, и особено на тези, работещи в инфекциозното отделение за тяхното отговорно отношение и грижите им за болните в сложната епидемична обстановка.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *