В два поредни дни учители и ученици от Трето ОУ в град Гоце Делчев и Основно училище „Дядо Иван Арабаджията“, с. Царацово – област Пловдив, обмениха опит и добри практики. Среща и съпътстващите я събития бяха първа стъпка по реализиране на дейностите по спечеления от  двете училища проект „Иновации в действие“. През първия ден от посещението гостите на гоцеделчевското училище се насладиха на красотата на град Гоце Делчев и се запознаха с иновацията „Мисловни карти“.

Предвидените два иновативни урока преминаха изключително добре. Първият организиран урок бе интердисциплинарен на тема: „Боговете на Древна Гърция“, който бе проведен от Красимира Стоева – учител по изобразително изкуство и Александър Халачев – учител по български език и литература. Урокът се състоя в V Б клас – иновативна паралелка.

Участниците в урока и гостите изработиха мисловни карти по темата, а в края на часа бе аранжирана изложба с готовите карти. Изненада за учениците и учителите бе представения авторски лирически текст от учителя по български език и литература, с цел по-различен начин за обобщаване на учебния материал. Впечатление направи красивия снимков материал на древногръцки скулптури на божества, представен от учителя по изобразително изкуство.

Главният учител – Мария Пиргова, представи иновативен урок по човекът и обществото на тема: „Равнина и низина“ със своите ученици от трети клас – също иновативна паралелка. Учениците много бързо научиха своя нов урок по учебния предмет, за което спомогнаха нагледните материали и презентация, които г-жа Пиргова представи. Срещите между двете училища бяха ползотворни и приятни. Учителите си обещаха и организиране на още срещи.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *